30 oktober 2021
14:00

Hörnefors IF

Referat: Skellefteå IBS/SIBK - Hörnefors IF

Andra matchen på 3 dagar. Hur skulle killa kunna ladda om efter en liten urladdning i torsdags?

Det var inte samma fokus idag på uppvärmningen. Alla var där men inte med samma skärpa.
Och det syntes även på spelet. Vi såg lite tveksamma ut med bollen och vi hade inte riktitgt samma fart i spelvändningarna. Fortfarande går det lite för sakta att passa bollen och att göra oss spelbara. Då blir det som idag. Trångt och bökigt samt pass som varken sitter på blad eller följer backen.
Men.. vi gör 1-0 10 min i matchen, återigen av Tim som skjuter från halvplan (kopia från i torsdags?) Assad av Emil på ett snabbt frislag som Tim slog till Emil. I nästa byte tråcklar sig Alex förbi på kanten och Joel sätter 2-0. Och då vi ändå är igång så sätter Emil sitt första för dagen 2 minuter senare, ass oklart. Det var några bra minuter:) Perioden slutar 3-0 och även om spelet inte är på topp så tycker jag vi har ganska bra koll på matchen. Alla täcker skott som aldrig förr. Kul!

Andra perioden: Vi går upp på 3 backpar så vi blir 3 femmor. Det blir kanske inte så stor skillnad i spelet men det blir inte sämre heller. Efter 3 minuter får vi spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter efter att de protesterat mot domslut. Det är svårt att spela 5 mot 3 då man inte övar på det någon gång. Men... bättre än vad vi gjorde kan jag tycka att vi kan. I 5 mot 3an åker vi också ut för hårt spel. På deras powerplay gör dock vi mål genom Emil som fick en långboll av Vilgot. Matchen är svängig och med många hårda dueller, ibland ojusta. Våra passningar sitter inte där de ska och de är starka i närkamperna.Men Emric i målet gör åter igen än riktigt bra match och ger oss ett lugn i försvaret. Johannes gör 5-0 assad av Ludde och innan perioden är slut, 4 sekunder kvar, gör Emil 6-0 assad av Ludde. Ännu en gång får vi de psykologiskt viktiga målen:)

Tredje Perioden: Redan i första bytet åker vi på en utvisning, Tim, för slag. Vår box är bra och täcker skott på ett utmärkt sätt. Vi vänder spelet och Alex får gå in framför mål och gör snyggt 7-0 i Boxplay. Ass av Maximilian. Vårat spel blir inte så mycket bättre utan det svajar en del. Vi får spela pp igen. Men då slarvar vi och de gör 1-7. Synd för Emric som hade chans på 2 nollor i rad. 3 minuter senare gör de 2-7 på en tveksam hög klubba. Inget att göra något åt dock. Men närmare än så kom de aldrig. De åker på ännu en utvisning och då spelar Ludde fram Johannes som gör 8-2 i höga slottet.9-2 gör Maximilian på egen hand med ett snyggt avslut efter ha dribblat halva deras lag. 10-2 gör Johannes med 8 sekunder kvar av matchen, assad av Samuel.

Emric i mål var en gigant. Riktigt bra !
Hela förstafemman (Samuel, Johannes, Emil, Ludde o Tim) ska ha beröm för att jobba bra i både försvar och anfall.
Alla täcker skott jättebra och det är en stor del till att vi vinner matchen så säkert som det blev.
Maximilian fick priset som bäste spelare förra matchen och den här matchen hörde jag aldrig vem som fick det. Men återkommer om det.
Jag är dock inte nöjd med spelet. Vi borde kunna spela boll snabbare, säkrare och med bättre kvalitet än vi gjorde idag.
Ev. så var det att vi spelat en match i torsdags och inte klarade av att hålla fokus idag?
Nu är det Novemberlov? (vilket påhitt:)) Träningarna är som vanligt!